Movit Sport Run

Alle hardloopevenementen in Groningen voor jou op een rijtje

Groningen is een échte hardloopstad. In het Noorderplantsoen is altijd wel een hardloopgroepje te vinden en veel studenten trekken regelmatig hun hardloopschoenen aan om de biertjes van de nacht ervoor eraf te trainen. En heb je nog motivatie nodig om een rondje te gaan rennen? Geef je dan op voor een van de vele hardloopevenementen die er jaarlijks in Groningen worden georganiseerd. Op die manier train je voor een leuke ervaring én heb je een stok achter de deur om van de bank af te komen. Check snel onze lijst, want daar hebben we alle hardloopevenementen voor je op een rijtje gezet.

 


Kardingerun voor Bikkels

 

De Kardingerun is een obstacle run waarbij je met je team een parcours aflegt en verschillende hindernissen moet overwinnen. Doe vooral niet je witte kleren aan, want voor je de eindstreep hebt bereikt kom je spectaculaire hindernissen tegen met water en modder. Natuurlijk mogen een bezoekje aan het Zilvermeer en de Kardingerbult in dit parcours niet ontbreken. De Kardingerun wordt volgend jaar voor de vijfde keer georganiseerd en je kunt meedoen in vier afstanden: 5, 8, 12 en 16 kilometer. Ook is er een speciale ouder-kinderloop, waarmee je als ouder samen met je kind(eren) het parcours aflegt.

 

Wanneer? 7 en 8 juli 2018
Meer info? www.kardingerun.nl

 


Plantsoenloop

 

Op 4 november vond de 60ste editie van de Plantsoenloop plaats, waarmee het misschien wel het oudste hardloopevenement van de stad is. Het parcours loopt door het Noorderplantsoen, waar je tussen de bomen en vijvers afstanden van 1 tot 8 km kunt afleggen. Blijf na het rennen even in het Plantsoen hangen, want het is er na de loop extra gezellig met leuke activiteiten en stands.

 

Wanneer: November 2018
Meer info? www.plantsoenloop.nl

 


Groningen Urban Trail

 

Heb jij altijd al over de bodem van zwembad De Papiermolen willen rennen? Of een sprintje willen trekken door het Academiegebouw van de RUG? Doe dan mee aan de Groningen Urban Trail. Bij dit hardloopevenement leg je een parcours van 10 kilometer af door meer dan 20 Groningse gebouwen. De meest bijzonder locaties doen mee, van poppodium De Oosterpoort tot de synagoge in de Folkingestraat. De ideale manier dus om Groningen op een sportieve manier beter te leren kennen!

 

Wanneer? Voorjaar 2018
Meer info? www.groningenurbantrail.nl

 


Ladiesrun

 

In juni vond alweer de 10e editie van de Ladiesrun plaats. De Ladiesrun is een hardloopevenement door het centrum van Groningen, speciaal voor vrouwen. Het evenement steunt de stichtig Pink Ribbon, die zich inzet voor onderzoek naar de behandeling voor borstkanker, en heeft daarvoor dit jaar bijna 18 duizend euro opgehaald. Je kunt kiezen uit de afstanden 2.5, 5, 7.5 en 10 km. Na de run is er genoeg te doen op het Pink Plaza bij de finish waar een DJ staat te draaien, professionele massages worden gegeven en je een kijkje bij verschillende stands kunt nemen.

 

Wanneer? Juni 2018
Meer info? www.ladiesrungroningen.nl

 


Nacht van Groningen

 

De Nacht van Groningen is een van de weinige hardloopevenementen waarbij je Groningen in de avond kunt trotseren. Dit jaar vond het evenement extra vroeg in het jaar plaats, zodat de renners in het donker konden lopen. Hier werd enthousiast op gereageerd en veel renners versierden zichzelf met lichtjes om hun armen en hun benen. Je kunt al meedoen met een afstand vanaf 5 km, maar de echte diehards kunnen zich ook inschrijven voor de halve marathon.

 

Wanneer? Voorjaar 2018
Meer info? www.nachtvangroningen.nl

 


De 4 mijl van Groningen

 

Hét hardloopevenement dat natuurlijk niet in deze lijst mag ontbreken is de 4 Mijl. Op 8 oktober vond alweer de 31e editie plaats en hebben 23.000 deelnemers het parcours gelopen van Haren naar de Vismarkt in Groningen. De 4 Mijl is daarmee het bekendste en grootste hardloopevenement van Groningen en elk jaar binnen een paar uur uitverkocht. Aan de kant staan duizenden toeschouwers en als Groningse harloper moet je hier zeker een keer aan mee hebben gedaan!

 

Wanneer: Oktober 2018
Meer info? www.4mijl.nl

 


Walk for life

Walk for Life is een wandel- en hardloopevenement georganiseerd om geld op te halen voor jongvolwassenen die zijn geconfronteerd met kanker. Het evenement bestaat uit verschillende onderdelen.  Doe mee aan de Landmacht  Bootcamp Challenge, wandel een afstand tot 28 kilometer of doe mee aan de 6,4 km of de 10,8 km run. Een mooi evenement dus om geld in te zamelen en lekker gezond bezig te zijn!

 

Wanneer: 26 mei 2018
Meer info? www.walkforlife.nl

 


Bommen Berendloop

Elk jaar vindt tijdens het Gronings Ontzet de Bommen Berendloop plaats. Er kan gelopen worden in verschillende afstanden en het parcours strekt zich vooral door groen gebied, zoals natuurgebied de Onlanden. Kinderen van 4 tot 1 jaar kunnen meedoen aan de de run op de atletiekbaan, waar ze tegen elkaar strijden om de 600 of 1000 meter zo snel mogelijk af te leggen.

 

Wanneer: 27 augustus 2018
Meer info? www.bommenberendloop.nl

 


 

Weet jij nog een hardloopevenement in Groningen dat niet in deze lijst mag ontbreken? Laat het ons weten in de reacties of neem contact met ons op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.